Remix Pályázat

Massage McLuhan Remix Pályázat 2011

A pályázat leadási határideje: 2011. június 15-e, helyi idő szerint éjfél.

A McLuhan100 centenáriumi programsorozat keretében ezúton hirdetünk versenyt zenészek, dj-k, művészek számára, akik remixükkel értelmeznék újra Marshall McLuhan munkásságát.

A pályázat kiindulási pontja:

Marshall McLuhan 1968-ban készült Medium is the massage című rádiójátéka.

A pályázat célja:

A elektronikus zene jelenlegi eszközeivel új életre kelteni a médiateoretikus egyik leggyakrabban emlegetett fogalmát és a zenészek számára is lehetőséget teremteni, hogy a saját művészeti eszközeikkel értelmezzék, dolgozzák át mit jelent ma a “medium is the message”.

A pályázat részletei:

A 2011-es Massage McLuhan Remix Pályázat mindenki számára nyitott, minden pályázó korlátlan számú remixszel pályázhat.
A remix pályázatra beküldött zenéknek tartalmaznia „Medium is the massage“ mondatot, egyben vagy részletekben, de teljes hosszúságában. A kivágott szavak szabadon alakíthatóak.
A rádiójáték maga 2 részes és összesen több mint 40 perc, ezért minden pályázót arra buzdítanánk, hogy használjon más részeket is és alakítsa azokat kényére-kedvére.
A beküldött zenék nem tartalmazhatnak más, egyéb előadóktól származó részleteket, bevágásokat vagy egyéb jogvédelem alá eső zenei, illetve hangfelvételeket ,vagy részleteket.
A pályázati anyagok sebessége bármilyen lehet, lehetőleg ne legyenek hosszabbak 10 percnél, de stílusbeli megkötés nincs.

Formátum:

Az elfogadott formátumok a következőek: *.mp3, *.m4a, *.wav.
A tömörített formátumoknál minimum 256 kbit/sec bitrátájú munkákat fogadunk el. Méretbeli megkötés nincs. Ha fájl küldővel külditek, akkor légyszíves NE tömörítsétek be.

A beküldött anyagok nyílt publikálása kizárólag a remix pályázat lezárulta után, az eredményhirdetést követően lehetséges, így a versenyeztetni kívánt zenét illetve zenéket a pályázat lezárultáig ne tegyétek ki fájlmegosztókra, myspacere, sound cloudra, na értitek. A szabályok megszegése automatikus kizárást von maga után, ami a pályázó összes beküldött anyagára vonatkozik. A beküldési határidő lezárultát követően 1 hónapon belül jelentkezünk a nyertesek 10-es listájával.

A pályázat díjazása:

A beérkezett pályaművekből egy nemzetközi szakmai zsűri (hamarosan ezt is közzétesszük) kiválasztja az általuk legjobb 10-nek ítélt munkát melyekből egy élő és exkluzív szettet fog összerakni egy meglepetés művész egy nyilvános eseményen az ősz folyamán bemutatni. Az eredeti hanganyag CC licensz alá esik, tehát nem profitálhatunk belőle valamint csak oktatási célra lehet felhasználni. Díjként, saját költségen vállaljuk 100 db CD nyomását a 10 nyertes munkával melyet az alkotók kizárólag promóciós célból használhatnak fel.

A pályázat leadása:
A pályamunkákat a massage.mcluhan@kibu.hu címre várjuk. A levél tárgyának írjátok be: MASSAGE McLuhan REMIX PÁLYÁZAT 2011. A fájlnév pedig legyen művésznév.formátum! Az eredeti hanganyag pedig innen tölthető le: http://www.ubu.com/sound/mcluhan.html

Sok szerencsét!