Résztvevők

 

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Magyarország első olyan múzeuma, amely kizárólag kortárs művészetet gyűjt. Jelentős nemzetközi és magyar képzőművészeti gyűjteményét Peter és Irene Ludwig adománya alapozta meg 1989-ben. A műgyűjtő házaspár hetven nagy értékű műtárgyat ajándékozott Magyarországnak, illetve 95 művet helyezett el letét formájában.

 

A Magyar Telekom innovációs laborja, egy városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális hely, amely fiatal kutatók számára teret és eszközt biztosít a szabad gondolkodásra, s a kreatív csapatmunkára. Egyik alapvető célja, hogy megkeresse a társadalom, a művészet, a tudományok, és az új média közötti kapcsolódási pontokat, s közös, nemzetközi kontextusban is érvényes, lokális válaszokat adjon mérnökök, művészek, designerek – a labor kutatói – segítségével. A Kitchen Budapest egy labor, ahol a kutatás, a fejlesztés és az oktatás egyaránt kiemelten fontos szerepet kap.

 

Az Intermedia feladata a művészképzés kiterjesztése olyan műformák és művészeti technikák felé, melyek a 20. századi képzõművészetben jelentek meg elõször (fotó-kinetikus és elektronikus művészetek, multimédia, installációs-, environment és akcióművészet, új kommunikációs technikák, interdiszciplinaritás, képzõművészeti határterületek).

 

A Média és Kommunikáció Tanszék oktatói saját tudományos területük elismert kutatói is egyben. Konferenciák, workshopok állandó résztvevőiként és tanácsadóként aktív alakítói a magyar tudományos és kulturális életnek. Néhányan közülük vendégoktatóként megfordultak külföldi egyetemeken is, könyveiket és cikkeiket a tudományos élet szereplői számon tartják és idézik.